• En China, el Shanghai Composite cae un 0,12%, hasta 3.642 puntos
  • Los datos de inflación en China, por debajo de lo esperado
Nikkei

Les principals borses de la regió Àsia-Pacífic han tancat la sessió d'aquest dimarts amb pèrdues generalitzades, a excepció del mercat japonès.

  • 38.925,630
  • 2,79%

Wall Street va tancar també amb vendes destacades (Dow Jones: -1,00%; S&P 500: -0,98%; Nasdaq: -1,01%) mentre els inversors descompte una pujada de tipus de la Reserva Federal el mes de desembre.

Al Japó, el Nikkei ha pujat un 0,15%, fins als 19.671 punts.

A la Xina, el Xangai Composite cau un 0,12%, fins als 3.642 punts.

VISIÓ DE MERCAT: EL GRAN MALSON DE LA RESERVA FEDERAL

Ara bé, ... què passaria si finalment la inflació repunta més ràpid de l'esperat? Aquí sí tindríem realment un problema que comportaria un biaix alcista i no el missatge gairebé ‘dovish’ anterior. Al final, el gran malson de la Fed (i d'altres bancs centrals) és enfrontar-se a un escenari d'un repunt inesperat de la inflació (i perspectives d'inflació) sota unes condicions de política monetària extremadament laxes", afegeix aquest expert. "Acceptem que la Fed apugi els tipus d'interès al desembre. Però, només en 0,25 punts. I advertint, millor emfatitzant, que es tracta d'una pujada puntual la continuïtat de la qual amb noves pujades dependrà d'un futur incert. I en aquesta incertesa s'inclouen factors com macro, financers i context exterior", explica José Luis Martínez Campuzano, estrateg de Citi.


ECONOMIA: LA INFLACIÓ A LA XINA, PER SOTA DE L'ESPERAT


A la Xina, hem conegut que la inflació d'octubre ha baixat un 0,3%, enfront de la baixada esperada del 0,2%. En taxa interanual, la inflació s'ha situat a l'1,3%, per sota de l'1,5% esperat. Els preus industrials van baixar a l'octubre un 5,9%, enfront de la baixada pronosticada del 5,8%

contador