• Día de euforia en las bolsas asiáticas, señala Ramón Morell, de ETX Capital
china

Les borses asiàtiques han pujat amb força avui dimecres per una confluència de factors, incloent el debut estel•lar en el mercat del servei de Correus de Japó a la borsa de Tòquio.

A més, a la Xina, les borses també han pujat enmig dels informes que Pequín està a punt per obrir els seus mercats a inversors estrangers. El repunt en el PMI serveis xinès i el tancament rècord del Nasdaq als Estats Units també van impulsar el sentiment inversor durant la nit.

Cal destacar les pujades al Shanghai xinès del 4,32% i del 2,15% al ​​Hang Seng. A més, el Nikkei ha tancat amb alces de l'1,30%.


"Dia d'eufòria a les borses asiàtiques. Sembla ser degut, en el cas de la Xina, a unes declaracions del governador del Banc Central de la Xina anunciant que la connexió dels mercats de Hong Kong i Shenzhen serà aquest any. Segons Business Insider, aquestes declaracions van ser fetes el 27 de maig, però en tornar a ser publicades ara sense indicar la seva antiguitat, han provocat aquesta marea de compres. Al Japó, l'índex de confiança del consumidor ha sortit una mica millor del que s'esperava i millor que el del mes passat", assenyala Ramón Morell, expert d'ETX Capital.

contador