• Beltrán de la Lastra qualifica de "molt bon gestor" Pallete tot i els grans reptes de Telefónica
imagen-torre-cepsa-madrid
Cepsa

L'última presentació trimestral de mercats de Bestinver ha deixat molts titulars. No acudirà a la sortida a borsa de Cepsa, qualifica de "molt bon gestor" Pallete al capdavant de Telefónica malgrat els seus grans repte i ha tornat a entrar a la banca italiana.

El punt de partida per a l'equip dirigit per Beltrán de la Lastra a les OPV és no acudir-hi perquè "hi ha una asimetria d'informació entre venedor i comprador, a favor del venedor". En el cas concret de Cepsa, tampoc invertirà en la seva tornada al parquet, tot i que "l'hem mirat molt", assegura el gestor. La forquilla de valoració, entre els 7.000 i els 8.000 milions d'euros, no els ofereix un potencial de revaloració suficient per prendre-hi la posició. "No veiem un diferencial de valoració davant Repsol que ens animi a canviar per Cepsa", compara.

La major gestora value d'Espanya també ha opinat sobre Telefónica i el seu president executiu, José María Álvarez-Pallete. "Pallete és molt bon gestor, però té una situació complexa de gestionar. És una empresa amb molt deute i tenim molt poques telecos en el seu conjunt", contextualitza De la Lastra.

A aquest tipus de companyies "els exigim un marge de seguretat més gran que el mercat". Es tracta d'empreses que estan barates, però que poden estar-ho molt més. Les televisions tradicionals o les telecos tenen models de negoci que es troben "en greu risc de quedar obsolets i ser devorats per la disrupció tecnològica". És, segons el directiu, "un horitzó ple de trampes de valor", on "gegants tecnològics com Amazon poden entrar arrasant".

PERSPECTIVES DE MERCAT

El 2018, la volatilitat ha tornat, i ho ha fet amb força. "Qui cregui que durarà poc temps, s'equivoca. La volatilitat és aquí per acompanyar-nos durant un temps substancial", preveu l'inversor.

Una altra de les qüestions que susciten interès als estalviadors és el bo nord-americà. "Que el de 10 anys estigui al 3,20% és sa. Hem d'estar preparats per a nivells del 4% pròximament i perquè es construeixi un preu lliure de mercat", en relació a la retirada d'estímuls que ja feia diversos anys que estava aplicant la Fed als Estats Units i a la seva pujada de tipus oficials.

RENAULT, INTESA SANPAOLO I SOLARIA, NOUS FITXATGES A CARTERA

Entre les incorporacions més destacades als fons de l'últim trimestre, destaquen les de Renault i Intesa Sanpaolo a la cartera internacional i la de Solaria a la cartera ibèrica. El director general d'Inversions de Bestinver qualifica de "ridículament atractiva" la valoració actual de l'automobilística francesa, amb un PER de cinc vegades. "El sector té molts reptes de transformació per davant [cotxes híbrids, elèctrics i autònoms], però amb una valoració per terra a Renault ja estan més que recollits", argumenta.

Pel que fa a Intesa Sanpaolo, ha posat un peu de tornada al banc italià. Van entrar-hi a l'estiu de 2016 i van vendre la seva posició la passada primavera després de les eleccions italianes, quan va augmentar el risc polític del país i després del bon comportament de l'acció. Ara, però, reconstrueixen la seva posició en el "banc líder a Itàlia" després de la forta correcció al parquet transalpí.

A Espanya, han comprat Solaria, especialitzada en la generació d'energia solar fotovoltaica. "Està en plena expansió, amb un sòlid pla de desenvolupament a Espanya. A més", afegeix, "els interessos de la família propietària estan molt alineats amb els inversors minoritaris".

Noticias relacionadas

contador