etats unis yellen confiante sur un accord sur la dette au congres le 3 decembre

La secretària del Tresor dels Estats Units, Janet Yellen, ha advertit sobre la relació "especial" que hi ha entre la Xina i Rússia i sobre la importància que pot arribar a tenir una intervenció del govern de Pequín per acabar amb la guerra a Ucraïna.

Podeu consultar aquí el directe especial de Bolsamanía sobre la guerra (en castellà).

"La Xina ha afirmat recentment que té una relació especial amb Rússia", ha afirmat en un discurs que ha realitzat aquest dimecres, alhora que ha afegit que "espero ferventment que la Xina faci alguna cosa positiva d'aquesta relació i ajudi a posar-hi fi a la guerra”.

La posició de la Xina en el conflicte bèl·lic que es va aixecar a Ucraïna ha estat en dubte des del començament. De fet, a la cimera que van mantenir els executius de la Xina i el de la Unió Europea, els representants del país asiàtic van evitar condemnar la invasió d'Ucraïna, alhora que el president xinès, Xi Jinping, va demanar a la UE que formés la seva opinió de la Xina de manera independent, sense les ingerències dels EUA.

"En el futur, cada vegada serà més difícil separar les qüestions econòmiques de consideracions més àmplies d'interès nacional, incloent-hi la seguretat nacional", ha assenyalat Yellen, que creu que l'actitud del món cap a la Xina i la seva voluntat d'abraçar una integració econòmica més gran es poden veure afectades per la reacció de Pequín a la crida d'occident a una acció decidida sobre Rússia.

"La Xina ha afirmat durant molt de temps que manté principis internacionals clau sacrosants, incloent-hi els consagrats a la Carta de l'ONU respecte a la sobirania i la integritat territorial. Qualsevol que siguin els objectius i estratègies geopolítiques de la Xina, no veiem una interpretació benigna de la invasió de Rússia, ni de les conseqüències per a l'ordre internacional", ha argumentat la secretària del Tresor.

Creu que la Xina no pot esperar que la comunitat global respecti les seves apel·lacions als principis de sobirania i integritat territorial en el futur, si no respecta aquests principis ara quan cal.

Noticias relacionadas

contador