ep donald trump 20170508122402
POOL NEW

El president dels EUA, Donald Trump, s'ha negat a lliurar les seves declaracions d'impostos dels últims sis anys que els demòcrates han reclamat al Tresor dels EUA. Segons expliquen diversos mitjans, el partit ha demanat aquesta documentació, però el magnat republicà ha esquivat la petició i ha declarat que "no està disposat" a complir amb el sol·licitat.

Ara, aquest cas té tots els números per convertir-se en una batalla legal amb la Casa Blanca, ja que els demòcrates tenen majoria a la Cambra de Representants. Es dona la circumstància que el republicà és el primer president des de Richard Nixon que es nega a revelar les seves situació fiscal.

La sol·licitud s'ha fet per carta, aquest dimecres, i, en ella, els demòcrates demanen al Departament del Tresor que lliuri, abans del 10 d'abril, les declaracions personals de Trump, així com les que concerneixen a diverses de les seves companyies, del 2013 al 2018.

En el text s'exposa que l'objectiu de la investigació és examinar "a quin punt el fisc controla i aplica les lleis federals fiscals al president", per possiblement proposar canvis legislatius.

Noticias relacionadas

contador