donald-trump 20190621094030

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha assegurat que el seu país "és ara més fort que mai" durant el discurs que ha ofert al cèntric National Mall pel Dia de la Independència, que ha destacat per una exhibició militar de tancs i avions de combat organitzat pel mandatari i basat en la desfilada militar del 14 de juliol a França.

"La nostra nació és avui més forta que mai", ha destacat el mandatari nord-americà. "Junts formem part d'una de les històries més grans mai contades, la història dels Estats Units", ha asseverat.

Trump ha manifestat que la història dels Estats Units "és la història de ciutadans valents que mai renuncien al somni d'un futur millor i més brillant". "És la història èpica d'una gran nació la gent de la qual ha arriscat tot pel que saben que és correcte i el que saben que és veritat", ha subratllat.

Durant el seu discurs, el president ha destacat que el Dia de la Independència dels nord-americans se celebra "la nostra història, la nostra gent i els herois que han defensat amb orgull la nostra bandera, els homes i dones de l'Exèrcit dels Estats Units".

També s'ha dirigit als joves nord-americans als quals ha instat a unir-se a l'Exèrcit del país. "Als joves nord-americans de tot el país, ara és la vostra oportunitat per unir-vos al nostre Exèrcit i fer alguna cosa veritablement genial a la vida", ha indicat.

El mandatari ha fet un repàs de les batalles en les quals els Estats Units ha participat i ha reblat que "cap enemic ha atacat els nostres ciutadans sense que s'hagi lliurat de patir la tempesta que nosaltres podem encadenar".

A més, ha nomenat els èxits assolits pels ciutadans nord-americans i ha destacat el moment en què diversos astronautes "amb nervis d'acer van plantar la bandera dels Estats Units a la cara de la Lluna".

"Molt aviat tornarem a plantar la bandera dels Estats Units a Mart", ha anunciat Trump.

La celebració del Dia de la Independència ha destacat aquest any per una exhibició militar de tancs i avions de combat que han sobrevolat el National Mall tot i la pluja.

Al voltant de 800 militars han participat en l'esdeveniment, sense incloure els 900.000 membres de la Guàrdia Nacional de la capital que han estat desplegats per controlar el trànsit i la seguretat tant als carrers com al metro, segons ha informat la cadena nord-americana CNN.

Els presidents dels Estats Units tradicionalment no han fet discursos en el Dia de la Independència, i menys davant d'una multitud des del National Mall.

També ha estat la primera vegada que pel 4 de juliol s'ha realitzat una exhibició militar, durant la qual s'han inclòs sobrevols i tancs, acompanyats per cançons de la Banda de l'Exèrcit dels Estats Units.

Trump s'ha inspirat en la desfilada que va presenciar a França pel Dia de la Bastilla el 2017 i s'ha interessat fins i tot en els detalls més petits, com la posada en escena i l'equip militar que s'hi exhibiria.

Pel que fa al cost de la desfilada, el president va tractar de minimitzar la quantitat aquest dimecres en dir que seria "molt petit en comparació amb el que val". "Som propietaris dels avions, tenim els pilots, l'aeroport està just al costat. Tot el que necessitem és el combustible", va assenyalar a través del seu compte a la xarxa social Twitter. "Som propietaris dels tancs i tot. Els focs artificials van ser donats", ha matisat.

Per la seva banda, el diari The Washington Post ha informat que el Servei de Parcs Nacionals ha ofert al voltant de 2,5 milions de dòlars per ajudar a cobrir els costos relacionats amb la desfilada. Segons el diari, aquests diners "generalment tenen la intenció de millorar els parcs a tot el país".

Noticias relacionadas

contador