zuckerberg
Chip Somodevilla/Getty Images

Les accions de Meta (Facebook) s'han arribat a desplomar gairebé un 23% aquest dijous al mercat after hours de Wall Street, i encara cau al voltant d'un 20% al premarket, després de presentar uns dèbils resultats i unes previsions molt inferiors a les esperades. els comptes d'aquest trimestre fiscal són els primers de Facebook des que va canviar el nom de la seva empresa matriu a Meta, que és una picada d'ullet al metavers.

  • 539,91$
  • 5,87%

El gegant de les xarxes socials podria arribar a caure més d'un 21%, percentatge que equivaldria a esborrar gairebé 190.000 milions de dòlars (168.000 milions d'euros) de complir-se el que s'ha apuntat a la negociació, després que la multinacional presentés els seus comptes del 2021. La companyia de Mark Zuckerberg va obtenir uns beneficis de 10.300 milions de dòlars, o 3,67 dòlars per acció, enfront dels 3,84 esperats, amb unes vendes de 33.670 milions de dòlars, enfront dels 28.100 milions de fa un any. Els beneficis no van assolir la mitjana prevista de 3,85 dòlars per acció, però les vendes sí que van arribar a estimacions fins als 33.400 milions de dòlars, segons els analistes enquestats per FactSet.

Meta també va fallar en la previsió d'ingressos del primer trimestre, i ara l'empresa preveu unes vendes entre 27.000 i 29.000 milions de dòlars, mentre que els analistes n'esperaven 30.200 milions. "Al costat de les impressions, esperem vents en contra continus tant per l'augment de la competència pel temps de la gent com pel canvi de compromís dins de les nostres aplicacions cap a les superfícies de vídeo com Reels, que monetitzen taxes més baixes que Feed i Stories", va dir la companyia en un comunicat.

Facebook també va incomplir les estimacions de les xifres dels usuaris. Usuaris actius diaris (DAU per les sigles en anglès): 1.930 milions enfront dels 1.950 milions esperats pels analistes, segons StreetAccount. Usuaris actius mensuals (MAU, per les sigles en anglès): 2.910 milions enfront dels 2.950 milions esperats pels analistes, segons StreetAccount.

Meta obté gairebé tots els seus ingressos de la publicitat (32.600 milions de dòlars), però la importància creixent dels ingressos no publicitaris es va exhibir amb un altre anunci en els guanys. Els ingressos de Facebook Reality Labs van ser de 877 milions de dòlars durant el quart trimestre.

"Estic animat pel progrés que vam fer aquest any passat en una sèrie d'importants àrees de creixement com Reels, comerç i realitat virtual, i seguirem invertint en aquestes i altres prioritats clau el 2022 mentre treballem per construir el metavers", va dir el director executiu de Meta, Mark Zuckerberg, en un comunicat de premsa sobre els resultats.

Noticias relacionadas

contador