cb economia usa eeuu

El mercat laboral nord-americà segueix recuperant-se de mica en mica. Així ho mostren les últimes dades publicades pel Departament de Treball. Durant l'última setmana s'han registrat 547.000 peticions d'atur enfront de les 603.000 estimades pel mercat. A la setmana anterior es van situar a les 586.000 peticions.

Tot i que els Estats Units encara té molt camí per recórrer, l'ocupació s'està recuperant lentament i cada vegada està més a prop dels nivells previs a la pandèmia. Els experts d'Oxford Economics esperen assolir aquests nivells a mitjans de 2022.

"L'amplitud de la recuperació del mercat laboral millorarà aquest any a mesura que les indústries amb salaris baixos liderin la ratxa de contractacions. Un mini-boom impulsat per vacunes i estímuls permetrà que l'economia recuperi més de 8 milions de llocs de treball, amb una taxa d'atur caient al 4,3% per finals d'any i al 4% per fins de 2022", expliquen en un comunicat.

A principis d'abril de 2020, les peticions d'atur van arribar a la xifra de 6,2 milions, un rècord històrics a l'anterior era de 695.000 sol·licituds el 1982. Des de llavors, la xifra ha anat disminuint-se tot i que encara està molt lluny dels nivells de fa un any.

"Les reclamacions segueixen sent altes, però ja no es troben en un territori prèviament desconegut", matisen els analistes de Pantheon Macroeconomics. "Sembla que la tendència va començar a retrocedir a mitjans de febrer. A mesura que l'economia es reobre, les empreses poden retenir personal que d'una altra manera haurien hagut d'acomiadar".

No obstant això, pot ser que no sigui or tot el que lluu. Els experts d'Oxford Economics alerten de la possibilitat que molts estats posin fi a aquestes ajudes "de forma prematura a causa que estan dissenyades per activar-se i desactivar-se".

Noticias relacionadas

contador