trump china eeuu portada buena

La Xina va a la tretzena ronda de negociacions amb els EUA sobre la guerra comercial que les dues potències mantenen des de fa un any i mig amb seriosos dubtes sobre si buscar un ampli acord comercial. Les noves converses començaran aquest dijous i Pequín no contempla acostar posicions sobre algunes de les demandes de Washington.

El viceprimer ministre Liu He, que liderarà la delegació xinesa que viatjarà als EUA, ha declarat aquest cap de setmana que la seva oferta als Estats Units no inclourà compromisos per reformar la política industrial xinesa o els subsidis del govern, segons Bloomberg. Aquestes són algunes de les principals demandes de l'administració del president nord-americà, Donald Trump, en les converses comercials.

Les converses comercials entre els Estats Units i la Xina coincideixen en el temps amb l'inici de l'impeachment a Trump, una investigació de judici polític a la Cambra de Representants, després que el president va suggerir en una trucada telefònica amb el president d'Ucraïna que el país investigui Joe Biden, el seu potencial rival demòcrata per al 2020, i el seu fill, Hunter. No obstant això, persones properes a l'administració diuen que la investigació de judici polític no ha afectat les converses comercials amb la Xina.

A mesura que els negociadors comercials es preparen per a aquesta setmana, les tensions també han augmentat després que els informes van revelar que l'executiu de Trump estava sospesant algunes restriccions a les inversions nord-americanes a la Xina, incloent-hi el possible bloqueig de totes les inversions financeres nord-americanes a empreses xineses. No obstant això, el director de política comercial de la Casa Blanca, Peter Navarro, va negar aquests informes i els va anomenar "notícies falses".

Noticias relacionadas

contador