venezuela-juan-guaido-dit-avoir-rencontre-des-membres-du-gouvernement

John Bolton, assessor de Seguretat Nacional del president nord-americà, Donald Trump, ha advertit aquest diumenge que hi haurà una "forta resposta" contra qualsevol amenaça que afecti el "retorn segur" del president de l'Assemblea Nacional de Veneçuela, Juan Guaidó, al seu país.

"El president interí Juan Guaidó ha anunciat la seva planejada tornada a Veneçuela. Qualsevol amenaça o acte contra el seu retorn segur es trobarà amb una forta i significant resposta per part dels Estats Units i de la comunitat internacional", ha advertit Bolton a través del seu compte a la xarxa social Twitter.

L'assessor de Trump ha publicat el tuit minuts després que Guaidó donés un discurs a través de Facebook Live, Periscope i Twitter, durant el qual ha cridat els veneçolans a mobilitzar-se si el govern del president Nicolás Maduro tracta de detenir-lo quan arribi al seu país.

"Demà tenim un repte històric. Tornem a casa nostra, a la nostra tasca (...). Si el règim intenta segrestar-me, donar un cop d'estat, hem deixat molt clars els passos a seguir, que tenen a veure amb part del que parlem avui, mobilització a curt termini", ha indicat Guaidó.

L'opositor veneçolà i autoproclamat "president encarregat" ha anunciat que avui tornarà a Veneçuela, on se l'espera pel matí sota l'amenaça d'acabar sent detingut immediatament per les forces de seguretat del país.

Guaidó ha assegurat que "el règim està totalment aïllat" i que amb la seva gira per diversos països llatinoamericans havia reforçat el suport per ajudar a aconseguir la democràcia a Veneçuela.

L’autoproclamat "president encarregat" de Veneçuela també ha recalcat que Maduro és "l'únic que parla de guerra". "Tots volem la pau, però la pau no existeix en un país on massacren els nostres indígenes, on hi ha col·lectius armats disparant un poble desarmat que només exigeix ​​ajuda humanitària", ha afegit.

Guaidó ha sortit aquest diumenge de la ciutat de Salines, a la costa de l'Equador, en direcció a Guayaquil després de reunir aquest dissabte amb el president Lenin Moreno, segons testimonis de l'agència Reuters. A partir d'aquí, el trajecte es desconeix.

Si Guaidó vol ser a Caracas aquest dilluns al matí, com ha promès als seus simpatitzants, pot agafar un vol comercial des de Bogotà (Colòmbia) o Panamà.

Veneçuela es troba sumida en una crisi política des del 23 de gener, quan el president de l'Assemblea Nacional, l'opositor Juan Guaidó, es va autoproclamar "president encarregat" del país després de denunciar la il·legalitat del nou mandat del president Nicolás Maduro, que va iniciar el 10 de gener un nou mandat.

Noticias relacionadas

contador