bidencbputin

Els Estats Units continuen imposant sancions a oligarques i empreses de Rússia. Aquest dijous, el Departament del Tresor nord-americà ha comunicat que, a través de la seva Oficina de Control d'Afers Exteriors (OFAC, per les sigles en anglès), ha sancionat 21 companyies i 13 membres de l'elit russa en resposta a “les xarxes d'evasió de sancions del Kremlin i les empreses tecnològiques, fonamentals per a la maquinària de guerra russa”.

Podeu consultar aquí el directe especial de Bolsamanía sobre la guerra (en castellà).

"Rússia no només segueix violant la sobirania d'Ucraïna amb la seva agressió no provocada, sinó que, a més, ha intensificat els seus atacs colpejant civils i centres de població", ha assegurat la secretària del Tresor, Janet L. Yellen, que ha assegurat que seguiran “apuntant a la maquinària bèl·lica de Putin amb sancions des de tots els angles, fins que s'acabi aquesta guerra absurda d'elecció”.

Entre les empreses sancionades hi ha Mikron, el fabricant i exportador de microelectrònica més gran (semiconductors) del país, així com el responsable de l'exportació de més del 50% d'aquests productes; també OOO Serniya Engineering, l'eix central “d'una xarxa d'adquisicions dedicada a activitats de proliferació sota la direcció dels serveis d'intel·ligència russos”, o OOO Sertal, companyia que “treballa per adquirir il·lícitament equips i tecnologia de doble ús per al sector de la defensa de Rússia”.

Així mateix, l'OFAC ha imposat sancions a diverses companyies i responsables d'alguns dels més grans ciberatacs russos dels darrers temps i ha assenyalat que “els Estats Units seguiran responsabilitzant els actors cibernètics de Putin de les activitats cibernètiques destructives, pertorbadores o desestabilitzadores que tinguin com a objectiu els Estats Units i els seus aliats i socis”.

“Com a resultat de l'acció d'avui, tots els béns i les participacions en béns de les persones designades descrites anteriorment que es trobin als Estats Units o en possessió o control de persones nord-americanes estan bloquejats i han de ser comunicats a l'OFAC. A més, qualsevol entitat que sigui propietat, directament o indirectament, individualment o en conjunt, del 50% o més d'una o més persones bloquejades també està bloquejada”, ha sentenciat el Tresor nord-americà.

contador