biden 20220310091117

Els Estats Units han anunciat un nou paquet de sancions contra Rússia, en aquesta ocasió adreçades a més de 400 membres de l'elit russa, segons ha comunicat la Casa Blanca. Entre elles destaca la sanció a la Duma, la cambra baixa del parlament rus, així com 328 dels seus membres.

Podeu consultar aquí el directe especial de Bolsamanía sobre la guerra (en castellà).

Aquestes sancions “sense precedents” han estat coordinades amb el G7 i amb la Unió Europea, han assegurat des de la Casa Blanca, alhora que han assenyalat que “els Estats Units i els seus aliats estan compromesos a assegurar-se que el govern rus senti els efectes de les nostres accions econòmiques mentre el president Putin continuï amb aquesta guerra”.

Així mateix, entre els sancionats pels EUA destaquen dos noms per sobre de la resta: Herman Gref, president de Sberbank, el banc més gran de Rússia, i un aliat pròxim de Putin des de la dècada dels 90; i el de Gennady Timtxenko, un dels oligarques russos més importants i un home estretament vinculat al sector energètic que recentment va dimitir del Consell d'Administració de la gasística Novatek.

La llista de sancions al complet és la següent:

  • 328 membres de la Duma i sancionar la Duma com a entitat
  • Herman Gref, cap de la institució financera russa més gran, Sberbank, i assessor de Putin des dels anys 90
  • Gennady Timchenko, les seves empreses i els membres de la família
  • 17 membres del Consell d'Administració de la institució financera russa Sovcombank
  • 48 grans empreses estatals de defensa russes que formen part de la base industrial de defensa de Rússia i produeixen armes que s'han utilitzat a l'assalt de Rússia contra la població, la infraestructura i el territori d'Ucraïna, entre elles Russian Helicopters, Tactical Missiles Corporation, High Precision Systems, NPK Tekhmash OAO, Kronshtadt

Noticias relacionadas

contador