ep archivo - autopista chicago skyway de ferrovial en estados unidos
FERROVIAL - Archivo

El pla d'infraestructures que impulsa Joe Biden als Estats Units per fomentar la recuperació econòmica està més a prop de ser aprovat, després que republicans i demòcrates hagin acostat de manera important les seves postures durant les últimes negociacions.

Segons informen mitjans nord-americans, els senadors que negocien el pla amb la Casa Blanca es reuniran dijous amb el president per presentar un esquema que inclou un compromís de despesa d'uns 559.000 milions de dòlars en carreteres, ponts i altres projectes.

"Tenim un marc" d'acord, va dir dimecres el senador republicà Bill Cassidy, de Louisiana, un dels 10 senadors involucrats en les negociacions, després d'una altra ronda de converses amb els ajudants de Biden. "Anirem a la Casa Blanca demà", ha afegit.

L'objectiu és avançar en les negociacions perquè, a partir de divendres, el Congrés nord-americà realitzarà un recés de dues setmanes en què no tindrà activitat. "Jo anomenaria això un marc molt més sòlid, perquè, òbviament, no aniríem a la Casa Blanca si no tingués un ampli suport", va dir el senador Mark Warner, demòcrata de Virgínia i membre del grup.

Els senadors han d'aconseguir que els líders de Congrés de tots dos partits s'uneixin per assegurar el suport al Senat, on es necessitaran 60 vots per aprovar la legislació. El pla que s'aprovarà serà, en qualsevol cas, sensiblement inferior als 2 bilions inicials anunciats per Biden a finals de març.

Noticias relacionadas

contador