eeuucbdinero11

El Producte Interior Brut (PIB) dels Estats Units s'ha incrementat un 6,9% al quart trimestre, força per sobre de les previsions, que esperaven un avanç del 5,5%, i de la dada anterior, que es va situar al 2,3% segons dades de l'Oficina d'Anàlisi Econòmica del Departament de Comerç nord-americà.

En aquesta primera lectura de l'avenç de l'economia nord-americana, s'han reflectit els augments de la inversió en inventaris privats, les exportacions, les despeses en consum personal i la inversió fixa no residencial, que han estat compensades en part per les reduccions a la despesa del govern federal, estatal i local, així com per les importacions, segons l'informe.

Quant al PIB real anualitzat, aquest ha augmentat un 5,7% el 2021, enfront del 3,4% del 2020. D'aquesta manera, és el ritme més fort des del 1984. Aquesta dada reflecteix augments en tots els subcomponents principals, encapçalats pel consum personal, la inversió fixa no residencial, exportacions, inversió fixa residencial i inversió en inventari privat.

L'ATUR SETMANAL

D'altra banda, l'atur setmanal ha caigut fins a 260.000 desocupats, des dels 290.000 de fa una setmana i en línia amb les previsions. Les sol·licituds contínues d'atur s'han situat a 1,67 milions, superant els 1,62 milions de fa una setmana i els 1,65 milions previstos.

"El recent augment dels casos de Covid segueix apuntalant les sol·licituds, però a mesura que els nous casos disminueixen, esperem que segueixin gravitant cap a 200.000 o menys, ja que les condicions subjacents del mercat laboral segueixen sent molt ajustades", apunten des d'Oxford Economics.

EL GIR MÉS DUR DE LA FED

Tot això l'endemà que la Fed hagi anunciat un gir encara més dur a la seva política monetària. Jerome Powell, el president de l'organisme, va anunciar que reduiran més ràpidament la mida del balanç, a causa de l'elevada inflació.

"Ens mourem més ràpid per ajustar el nostre balanç que durant l'últim procés d'aquest tipus. En discutirem els detalls a la propera reunió, però ara el balanç és més gran, el creixement és més elevat i la inflació, també", va assenyalar Powell després del conclave.

contador