les etats unis envisagent un boycott diplomatique des jo de pekin dit biden 20211124083226

El president dels EUA, Joe Biden, manté la seva postura que hi ha una "clara possibilitat" que Rússia llanci una invasió a Ucraïna durant el mes de febrer. Una afirmació que ha fet pública diverses vegades, segons la portaveu del Consell de Seguretat Nacional de la Casa Blanca, Emily Horne, que així ho ha assegurat a Twitter.

"El president Biden ha dit que hi ha una clara possibilitat que els russos envaeixin Ucraïna al febrer", ha assenyalat a través del seu compte a la xarxa social Twitter, abans d'afegir que el mandatari "ha dit això de forma pública i estem advertint des de fa mesos sobre això". L'apunt a la xarxa social s'ha publicat com a resposta a un periodista de la cadena CNN en què citava fonts oficials ucraïneses i apuntava que la invasió era "virtualment segura una vegada el terreny es congeli".

D'altra banda, el president dels EUA va parlar amb el president ucraïnès Volodímir Zelenski dijous a la tarda, mentre la situació de seguretat a la frontera d'Ucraïna amb Rússia continua deteriorant-se.

La trucada entre els dos líders, la segona d'aquest mes, es produeix mentre que Biden i els aliats de l'OTAN es preparen per a una possible invasió russa del seu exveí soviètic.

"El president Biden va reafirmar la disposició dels Estats Units, juntament amb els seus aliats i socis, a respondre amb decisió, si Rússia segueix envaint Ucraïna. També va subratllar el compromís dels Estats Units amb la sobirania i la integritat territorial d'Ucraïna", va dir la Casa Blanca en un comunicat sobre la trucada.

Biden també va dir a Zelenski que l'ambaixada dels Estats Units a Kíev segueix oberta i plenament operativa després que el Departament d'Estat emetés una ordre perquè els familiars del personal de la seva ambaixada a Kíev que reuneixen els requisits necessaris abandonessin el país.

El Departament d'Estat també va recomanar diumenge que tots els ciutadans nord-americans a Ucraïna abandonin el país immediatament, citant la contínua acumulació militar de Rússia a la frontera.

Anteriorment, dijous, el Kremlin va dir que el president rus Vladimir Putin revisaria les propostes de seguretat dels Estats Units que van ser lliurades a la mà per l'ambaixador a Rússia John Sullivan.

Noticias relacionadas

contador