biden annonce un accord historique sur son plan d investissement

El president nord-americà, Joe Biden, ha assegurat aquest dimecres que disminuir la inflació és una de les seves "principals prioritats", després de conèixer-se que la taxa de l'IPC interanual dels EUA s'ha disparat al 6,2% a l'octubre, la més alta en tres dècades en aquest país. Així mateix, ha subratllat la necessitat de revertir la tendència pel fet que és un flagell que "fereix les butxaques dels nord-americans".

En un comunicat publicat per la Casa Blanca, Biden ha reconegut que la inflació "danya les butxaques dels nord-americans" i ha subratllat que "revertir aquesta tendència" és una de "les principals prioritats".

L'índex de preus del consum (IPC) dels Estats Units ha pujat fins al 6,2% en taxa interanual a l'octubre des del 5,4% registrat al setembre i per sobre del 5,8% previst pels analistes, segons les dades publicades pel Departament de Treball nord-americà. Això suposa el creixement més gran dels preus nord-americans durant els últims 31 anys.

Si s'atén la comparativa amb el mes anterior, els preus han pujat un 0,9%, una xifra força superior també al calculat pels experts, que esperaven alces del 0,6%.

Pel que fa a l'IPC subjacent, que exclou aliments i energia, també s'ha incrementat fins al 4,6%, des del 4% anterior, una dada superior al 4,3% prevista. Si es compara amb la dada de fa un mes, ha pujat un 0,6% enfront del 0,2% del setembre, dues dècimes per sobre del que s'estima.

Noticias relacionadas

contador