gaza biden dit a netanyahu qu il soutient un cessez le feu

El president dels EUA, Joe Biden, ha abordat directament les preocupacions que la seva àmplia agenda econòmica serveixi d'accelerador de la inflació, enmig de la creixent preocupació per la pujada de preus en tot l'espectre econòmic.

"També sabem que, a mesura que la nostra economia s'ha anat recuperant, hem vist algunes pujades de preus. Algunes persones han plantejat la preocupació que això pugui ser un signe d'inflació persistent. Però aquesta no és la nostra opinió", va dir Biden, parlant des de la Casa Blanca.

El president va dir que la seva administració estava fent tot el possible per fer front als augments de preus i va assegurar als nord-americans que les interrupcions eren temporals.

"La realitat és que no es pot tornar a encendre la llum econòmica mundial i no esperar que això passi. A mesura que torni la demanda, hi haurà problemes en la cadena de subministrament mundial", va dir Biden. Va assenyalar els alts preus dels automòbils i els problemes de la cadena de subministrament amb els semiconductors, qualificant-los de "veritable desafiament".

El president va dir: "Vull ser clar: la meva administració entén que si experimentessim una inflació descontrolada a llarg termini, això suposaria un veritable repte per a la nostra economia. Així que, tot i que pensem que això no és el que estem veient avui, anem a romandre atents a qualsevol resposta que sigui necessària".

Biden va continuar impulsant les seves propostes d'infraestructura, argumentant que les inversions ajudarien a baixar els preus per als nord-americans i ajudarien a l'economia nord-americana a recuperar-se de la pandèmia del coronavirus.

Els comentaris es produeixen en un moment crític en el qual els legisladors del Capitoli segueixen perfilant els detalls dels seus dos plans: un centrat en les infraestructures "dures", com les carreteres i els ponts, i un altre centrat en el que Biden denomina "infraestructures humanes", que inclouen la baixa familiar remunerada, l'educació i la cura dels nens.

El president va dir que la recuperació econòmica dels Estats Units depèn que es controli la pandèmia de coronavirus i va instar als que no s'hagin vacunat a fer-ho.

"Si us plau, vacuneu-vos. Vacuneu-vos ara. Funciona. És segura. És gratuïta. És convenient. Aquest virus no ha de retenir-vos per més temps. No té per què seguir frenant la nostra economia", va dir Biden.

Noticias relacionadas

contador