guerra comercial portada nueva banderas china eeuu

Un grup de veterans de Wall Street està preparant una nova ronda de reunions amb funcionaris d'alt nivell del govern xinès abans del final d'any, a la recerca d'un major accés al país, segons informa aquest dimecres Bloomberg. A més, l'Administració Biden està realitzant una "revisió exhaustiva" de les relacions comercials amb el país asiàtic.

El president de Barrick Gold Corp, John Thornton, que també és un veterà de Goldman Sachs, és a Pequín reunint-se amb funcionaris xinesos d'alt nivell, va dir Bloomberg, citant dues persones amb coneixement de l'assumpte.

Segons Bloomberg, Thornton és un dels presidents de l'influent grup anomenat Taula Rodona Financera Xina-Estats Units que va ser concebuda durant l'escalada de tensions entre els Estats Units i la Xina el 2018, i en les converses participen emissaris de les finances nord-americanes i alts funcionaris reguladors xinesos.

En anteriors reunions entre funcionaris xinesos i bancs de Wall Street han participat, entre d'altres, BlackRock, Vanguard, JPMorgan i Fidelity, afegeix l'agència.

En aquesta línia, Katherine Tai, representant comercial del govern dels EUA, ha afirmat que l'executiu del seu país busca "revisar integralment" la política comercial amb la Xina. Ha reafirmat la importància d'una avaluació estratègica exhaustiva per dissenyar una política comercial resilient.

Les tensions comercials entre les dues majors economies mundials es van intensificar durant la presidència de Donald Trump amb la imposició d'aranzels recíprocs a exportacions per valor de milers de milions de dòlars.

Noticias relacionadas

contador