• Els aranzels proposats per Trump abasten béns valorats en 517.000 milions
xi-jinping-presidente-china
Johannes Eisele/AFP/Getty Images

La Xina respondrà si els Estats Units fa noves passes en relació al comerç, ha indicat aquest dilluns el Ministeri d'Afers Exteriors del país asiàtic, després que el president del país nord-americà, Donald Trump, advertís que estava preparat per gravar totes les importacions d'origen xinès.

Divendres passat, Trump va afirmar que podia llançar un nou paquet d'aranzels sobre pràcticament totes les importacions xineses i va amenaçar amb gravar productes valorats en 267.000 milions de dòlars (230.000 milions d'euros), addicionals als 200.000 milions de dòlars (172.000 milions d'euros ) ja anunciats.

"Si els Estats Units s'aferra obstinadament al seu rumb i adopta noves mesures contra la Xina, llavors prendrem mesures inevitables per protegir els nostres drets legítims", ha expressat el portaveu del Ministeri d'Afers Exteriors Geng Shuang en una roda de premsa a Pequín.

Els dos països han posat en marxa aranzels sobre les importacions de l'altre valorades en 50.000 milions de dòlars (43.200 milions d'euros). Les tensions comercials han empitjorat des de fa setmanes, tot i que han tingut lloc diverses rondes de negociacions.

Trump ha criticat durant els passats mesos el superàvit comercial de la Xina amb els Estats Units i ha instat el país asiàtic que el talli. A més, la tensió s'ha agreujat a causa dels límits d'accés al mercat per companyies nord-americanes, la protecció de propietat intel·lectual, les transferències de tecnologia cap a la Xina i els límits a la inversió.

En total, els aranzels proposats per Trump abasten béns d'origen xinès valorats en 517.000 milions de dòlars (446.000 milions d'euros), una quantitat que excedeix el volum d'importacions xineses de 2017 als Estats Units, que s'ha situat als 505.000 milions de dòlars ( 436.000 milions d'euros)

Noticias relacionadas

contador