ep recurso de delphi
DELPHI - Archivo

Delphi Technologies, el fabricant estatunidenc de peces per a automòbils, va registrar unes pèrdues netes atribuïdes de 163 milions de dòlars (uns 137,6 milions d'euros al canvi actual) durant els sis primers mesos d'enguany, en contrast amb els 43 milions de dòlars (36,3 milions d'euros) que va guanyar en el mateix període de 2019.

Aquestes xifres s'expliquen per l'impacte que la pandèmia del coronavirus va tenir en els fabricants de vehicles arreu del món, obligats a tancar plantes d'assemblatge per frenar la propagació del virus, segons ha assegurat la companyia.

Així mateix, la "tendència a la baixa" dels motors de dièsel per a automòbils a Europa és una altra de les causes que ha provocat que els resultats de Delphi disminueixin.

La signatura va facturar entre gener i juny 1.573 milions de dòlars (1327,7 milions d'euros), un 30,7% menys en comparació amb els 2.272 milions de dòlars (1.917,8 milions d'euros) que va ingressar durant el primer semestre de 2019.

Entre altres xifres, Delphi va collir unes pèrdues operatives de 80 milions de dòlars (67,5 milions d'euros), molt per sota del benefici operatiu de 111 milions de dòlars (93,7 milions d'euros) que va guanyar durant el primer semestre de l'exercici anterior.

"La nostra posició financera s'ha mantingut sòlida, la qual cosa reflecteix la nostra capacitat per executar les nostres prioritats estratègiques clau en els entorns més difícils. Actuem amb decisió per protegir la salut i la seguretat dels nostres empleats, així com per prendre les mesures necessàries per preservar i generar efectiu", ha reivindicat el conseller delegat de la companyia, Richard F. Dauch.

Només durant el segon trimestre de 2020, Delphi va ingressar 628 milions de dòlars (530 milions d'euros), un 43,9% menys, que suposen unes pèrdues netes atribuïdes de 106 milions de dòlars (89,5 milions d'euros), en comparació amb els 27 milions de dòlars (22,8 milions d'euros) que va guanyar entre abril i juny de 2019.

Malgrat aquests resultats, des de Delphi han insistit que preveuen que l'operació per unir-se a BorgWarner es tanqui durant aquest any. "Estic entusiasmat amb la futura combinació de Delphi Technologies amb BorgWarner i confio encara més en l'oportunitat de creació de valor per a tots els nostres accionistes", ha subratllat Dauch.

Noticias relacionadas

contador