ep la vicepresidenta de asuntos economicos y transformacion digital nadia calvino se quita la
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

La vicepresidenta econòmica del Govern, Nadia Calviño, ha insistit que la sortida d'Espanya de la crisi econòmica provocada pel coronavirus serà en "V asimètrica" amb un creixement de més del 10% de l'economia entre juliol i setembre.

"Si continuem controlant l'expansió del virus, tenim confiança que la sortida serà en forma de V asimètrica, amb un gran creixement el 2021. Els nostres indicadors mostren un creixement de més del 10% durant el tercer trimestre de l'any", ha declarat en una intervenció al Fòrum Econòmic de Brussel·les.

Així mateix, la ministra d'Assumptes Econòmics ha defensat que sense les mesures d'emergència adoptades pel Govern, com els ERTO o les línies públiques de crèdit, Espanya hagués destruït tres milions d'ocupacions i l'economia hauria caigut fins a un 25%.

Més enllà de les previsions econòmiques, la vicepresidenta ha assegurat que el focus ha d'estar en rellançar la creació d'ocupació i el creixement econòmic. Amb tot, considera que la segona onada de la pandèmia serà menys nociva en termes sanitaris i sobre el deute públic, encara que el cop en alguns sectors es pot mantenir en el temps.

Sobre el programa d'ajudes europees per restaurar l'economia, Calviño ha explicat que Espanya ja treballa en el seu pla nacional per aprofitar el que considera una oportunitat per accelerar reformes pendents.

En aquest sentit, la vicepresidenta ha esmentat la transformació de l'economia per avançar cap a ls digitalització, ser més verda i reduir la bretxa salarial de gènere com les grans metes per al Govern, que ha dit que estan alineades amb les recomanacions de Brussel·les.

Noticias relacionadas

contador