Notícies de Últimes notícies

Ibex: -0,41% (11.288); Dax: -0,34%; Cac: -0,49%; Ftse MIB: -0,36%; Ftse 100: -0,63%; Stoxx 600: -0,39%

dl new zealand rbnz reserve bank of new zealand central bank wellington nz dollar nzd new zealand dollar nzx logo 20230524 1053

Nova Zelanda torna a deixar els tipus al 5,5% encara que n'ha valorat un augment

El Banc de la Reserva de Nova Zelanda (RBNZ, per les sigles en anglès) ha decidit mantenir els tipus sense canvis una vegada més, i ja en van set. A la reunió d'aquest dimecres l'organisme ha acordat deixar el tipus oficial d'efectiu (OCR) al 5,50% per l'inflació encara persistent, tot i que el governador Adrian Orr ha dit que n'havien considerat un augment. En qualsevol cas, el banc ha avisat que la política monetària continuarà sent restrictiva durant més temps.

ep archivo   planta de fabricacion de automoviles en francia

La Xina amenaça amb aranzels del 25% els automòbils dels EUA i la UE

La Xina podria imposar aranzels de fins al 25% als automòbils importats amb motors grans, segons la Cambra de Comerç de la Xina davant de la UE (CCCEU). La segona economia més gran del món està intensificant les amenaces de represàlies a mesura que s'acosta el primer termini de la investigació de la Unió Europea (UE) sobre els subsidis de Pequín al mercat de vehicles elèctrics (VE). La UE ha d'informar els exportadors xinesos si té la intenció d'imposar-los aranzels abans del 5 de juny.