Notícies de Últimes notícies

le bitcoin poursuit sa chute

Les 'balenes' del bitcoin, al marge de les vendes amb un volum de tot just 4.000 milions

Les vendes d'aquest dilluns al mercat de les criptodivises, que van acabar portant el bitcoin fins als 42.600 dòlars, mínims des d'inicis de juny, es van deure principalment a un moviment entre presa de beneficis i pànic de mitjans i petits inversors. Molts operadors han aprofitat per fer caixa, després que el cap de setmana el preu del bitcoin s'enfilés fins als 49.000 dòlars i les correccions s'han vist amplificades pel pànic global als mercats financers per la situació de China Evergrande Group, el colós immobiliari que està a la vora de la fallida amb tot el que implica per a l'economia Xina. Però les grans comptes del bitcoin, les 'balenes', se n'han quedat al marge. Malgrat tot, la capitalització total ha caigut fins als 1,87 bilions de dòlars.

evergrandecb11

Dur correctiu a Wall Street, amb els ulls posats en Evergrande i la Fed

Wall Street cau amb ganes, un 2%, al començament d'una setmana durant la qual els inversors es fixaran en dos grans aspectes fonamentals que mouran els mercats els propers dies. D'una banda, la situació financera del gegant xinès immobiliari Evergrande; i de l'altra la reunió sobre política monetària de la Reserva Federal (Fed).

cbflujosdefondos

La rendibilitat dels bons dels EUA cau davant el temor del 'Lehman' xinès

Els preus dels bons del Tresor dels EUA pugen mentre que els seus rendiments cauen enmig d'un context de por per part dels inversors davant la situació d'Evengrande, la immobiliària xinesa que podria deixar de pagar els interessos del seu deute mentre que el govern del país asiàtic es planteja deixar-lo caure.

L'euro/dòlar cau un 0,17%, fins als 1,1702

El futur de l'S&P 500 cau un 1,57%

L'EURO STOXX Banks cau un 4,71%, fins als 92,04 punts

FTSE-100: els valors que més pugen són Sainsbury (+2,94%) i Astrazeneca (+2,89%)

FTSE-100: els valors que més cauen són Prudential (-8,30%) i Anglo American (-7,39%)

CAC: cap valor cotitza en números verds en aquest moment

CAC: els títols que més cauen són (-8,10%) i Société Générale (-7,56%)