bolsamania whatsapp portada

WhatsApp, l'aplicació de missatgeria instantània més popular del mercat, ha anunciat una nova actualització per la qual deixarà de funcionar en alguns models de mòbil. Sí que funcionarà en aquells que tinguin un sistema operatiu Android 5.0 o iOS 12 o superior.

La inhabilitació de l'aplicació en alguns mòbils és perquè les versions anteriors d'aquests Sistemes Operatius (SO) no compleixen els estàndards de seguretat actuals o estan desactualitzades.

MODELS NO COMPATIBLES

iPhone: iPhone 6S i iPhone 6S Plus.

Samsung: Samsung Galaxy Core, Samsung Galaxy Trend Lite, Samsung Galaxy Ace 2, Samsung Galaxy S3 mini, Samsung Galaxy Trend II i Samsung Galaxy X cover 2.

LG: LG Optimus L3 II Dual, LG Optimus L5 II, LG Optimus F5, LG Optimus L7 II, LG Optimus L5 Dual, LG Optimus L7 Dual, LG Optimus F3, LG Optimus L3 II, LG Optimus F3Q, LG Optimus L2 II, LG Optimus L4 II, LG Optimus F6, LG Enact, LG Lucid 2 i LG Optimus F7.

Huawei: Huawei Ascend Mate, Huawei Ascend G740 i Huawei Ascend D2.

Sony: Sony Xperia M i Lenovo A820.

ZTE: ZTE V956 – UMI X2, ZTE Grand S Flex, ZTE Grand Memo.

La nova actualització estarà operativa a partir de l'1 de març i els usuaris que tinguin sistemes operatius compatibles podran llegir i enviar missatges a altres plataformes sense sortir de l'aplicació.

Aquest canvi en l'aplicació es deu a l'entrada en vigor de la nova Llei de Mercats Digitals (DMA, per les sigles en anglès) a la Unió Europea. Aquesta legislació requereix que els 'gatekeepers' o 'guardians d'accés' amb més de 45 milions d'usuaris, només al continent europeu, implementin una sèrie de mesures per millorar els serveis de les seves aplicacions, i la interoperabilitat n'és una.

contador