trump-evoque-la-possibilite-d-un-vrai-sommet-du-g7-en-juin

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha signat aquest dijous una ordre executiva dirigida a empreses de xarxes socials que, segons ha explicat, té com a objectiu "defensar la llibertat d'expressió d'un dels perills més greus als quals s'han enfrontat mai els Estats Units".

El mandatari, que ha tingut recentment una topada amb Twitter per posar en dubte la veracitat d'un dels seus missatges, ha insistit que "tancaria" la xarxa social "si fos legal".

"Un petit grup de monopolis de xarxes socials controla una gran part de les comunicacions privades i públiques als Estats Units", ha lamentat el magnat abans d'assenyalar que "tenen poder per censurar, restringir, editar i alterar qualsevol tipus de comunicació entre ciutadans privats i grans audiències".

La mesura tracta de retallar el poder de les xarxes socials mitjançant la reinterpretació d'una llei que es remunta a 1996, i que protegeix pàgines web i empreses tecnològiques de ser demandades, segons informacions de la cadena CNN. "La meva ordre executiva exigeix noves regulacions", ha assegurat Trump.

La decisió ha tingut lloc dies després que Twitter desmentís diversos missatges de Trump sobre el vot pel correu, que l'inquilí de la Casa Blanca ha descrit com una porta oberta al frau.

"Els republicans creiem que les plataformes de xarxes socials silencien per complet les veus conservadores. Les regularem fermament o les tancarem abans de deixar que passi una cosa així", va assegurar llavors.

El mandatari nord-americà ha acusat, a més, la xarxa social d'"interferir" en les eleccions presidencials dels Estats Units, previstes per al 3 de novembre.

Noticias relacionadas

contador