ep el presidente ejecutivo de telefonica jose maria alvarez-pallete durante al junta general de
TELEFÓNICA - Archivo

Rakuten Mobile, Inc., i Telefónica, S. a. han anunciat avui la signatura d'un acord de col·laboració (Memorandum of understanding/MoU en anglès) per a cooperar de manera conjunta en el desenvolupament d'OpenRAN, Core 5G i OSS (Operations Support Systems).

  • 4,41€
  • -0,56%

"Estem encantats de col·laborar amb Telefónica des d'una perspectiva conjunta en el desenvolupament d'OpenRAN," ha dit Tareq Amin, Representative Director, Executive Vice President i CTO de Rakuten Mobile.

"Confio que el nostre acord serveixi igualment perquè tots dos puguem explorar el futur desenvolupament de la plataforma de Rakuten (Rakuten Communications Platform), que permetrà als operadors de tot el món beneficiar-se d'una arquitectura de xarxa mòbil eficient en termes de costos, basada en el núvol, segura i de confiança”.

Enrique Blanco, Chief Technology & Information Officer (CTIO) de Telefónica, ha comentat: “Telefónica creu fermament que les xarxes estan evolucionant cap a la seva virtualització d'extrem a extrem a través d'arquitectures obertes on OpenRAN és una peça clau. Més enllà de la flexibilitat i simplicitat que proporcionarà, OpenRAN canviarà l'ecosistema de proveïdors i revolucionarà l'actual indústria 5G a mitjà i llarg termini.

Al mateix temps, les xarxes obertes i virtualitzades ens portaran cap a un nou model operatiu per a les operadores. Telefonica i Rakuten Mobile han signat aquest MoU per a avaluar i demostrar la capacitat i viabilitat de les arquitectures OpenRAN i per a fer-les realitat”.

Noticias relacionadas

contador