Telefónica Tech i Alias Robotics, companyia especialitzada en ciberseguretat robòtica, han inaugurat aquest dimecres a les instal·lacions de l'aeroport de connexió d'Innovació Wayra a Munic el primer laboratori del món dedicat exclusivament a la innovació en la ciberseguretat robòtica.
El llançament d'aquest laboratori, anomenat CS4R (Cyber Security For Robots), és un dels fruits de la integració d'Alias Robotics dins de la cartera d'inversions de Telefonica Tech Ventures anunciada al desembre de 2020.
La ciutat alemanya és un lloc estratègic a nivell europeu per a ambdues empreses espanyoles. El laboratori CS4R permetrà a ambdues seguir liderant un sector com el de la ciberseguretat en robotització que està en plena expansió a la indústria, acostar-se a potencials clients locals i, en definitiva, continuar ajudant a les empreses a afrontar la pròxima onada digital de manera segura. Alias Robotics hi podrà mostrar i posar a prova el seu producte estrella, el Robot Immune System (RIS), una solució de programari que detecta, prevé, protegeix i informa sobre amenaces que afecten els robots.
Aquest laboratori comptarà amb una varietat de robots àmpliament utilitzats a la Indústria, com els robots col·laboratius, els quals interactuen directament amb els treballadors, els robots industrials convencionals i les plataformes robòtiques mòbils.
Per a Vicente Segura, responsable de seguretat OT a Telefónica Tech, "la indústria està experimentant un procés de transformació digital sense precedents en el qual tots els sistemes, incloent-hi els robots, han d'incorporar els mecanismes de seguretat més avançats. La ciberseguretat robòtica ajuda a les empreses a evitar parades de producció per atacs soferts, que poden comportar importants pèrdues econòmiques i danys reputacionals".
Per Alexander Arriola, CEO d'Alias Robotics, "la fàbrica del futur serà un espai on tots els dispositius estaran connectats i on al lloc de treball humans i robots cooperin estretament, és per això, que cada vegada un nombre més gran de clients opten per millorar la seva posició de ciberseguretat en robots". I afegeix: "per 2025, d'acord amb el Fòrum Econòmic Mundial, s'espera que humans i màquines ens repartim el treball a parts iguals".