Huawei fa mesos que està avançant els seus avenços en el desenvolupament d'un sistema operatiu alternatiu a Android després del veto dels Estats Units i aquest divendres la companyia l'ha presentat oficialment sota el nom d'Harmony OS, un sistema modular i de codi obert que pot usar-se per als diferents dispositius de l'ecosistema intel·ligent.
Deixant enrere els noms de desenvolupament temporals HongMeng i Ark amb els quals se li havia conegut fins al moment, Harmony OS s'ha mostrat durant l'obertura de l'esdeveniment anual de desenvolupadors de Huawei, celebrat a la Xina, durant la qual la companyia ha presentat les seves novetats de programari.
La divisió mòbil de Huawei ha explicat al seu compte oficial de Twitter que Harmony OS té com a objectiu "construir un ecosistema i una experiència intel·ligents" fent èmfasi en la seva adaptació "per a tots els escenaris" i al seu ús no només per a mòbils, sinó també per tauletes, televisions, dispositius portables (wearables) i fins i tot cotxes.
La companyia ha explicat que, a diferència d'Android, que hereta mecanismes d'arquitectura de Linux que "dificulten una experiència d'usuari segura", Harmony OS empra un "motor de latència determista", un sistema alternatiu a Linux.
Segons assegura la companyia xinesa, aquest aspecte "vol dir que la latència és mínima, aportant una experiència fluida i interactiva" amb diversos processos de càrrega en temps real, anàlisi, previsió i ús d'aplicacions.
Harmony és un sistema operatiu amb un disseny modular basat en micronuclis, que pot adaptar-se de manera flexible al seu ús en diferents dispositius intel·ligents. Es distribuirà a través d'equips de desenvolupament, com succeeix amb Android. Huawei ha desenvolupat també el que es coneix com un entorn d'execució fiable, un ecosistema personalitzat dissenyat per millorar la seguretat en la connexió entre múltiples dispositius intel·ligents.
A més, segons ha avançat durant la conferència CEO la unitat de consum de Huawei, Richard Yu, Harmony serà també un sistema operatiu de codi obert, accessible a qualsevol desenvolupador de forma gratuïta, igual que succeeix amb Android.
La companyia xinesa ha desenvolupat Harmony durant els últims mesos davant la urgència imposada per la inclusió el maig de Huawei a la llista negra d'empreses amb les quals es prohibia fer negocis a les companyies nord-americanes, incloent-hi Google, responsable del sistema Android present en els telèfons de Huawei i que no l'hauria pogut seguir utilitzant.
Finalment, el president Donald Trump va tornar a permetre el juliol a Huawei fer negocis amb empreses nord-americanes, de manera que els últims telèfons de Huawei, la gamma Honor 20 -marca propietat de l'empresa-, van utilitzar el sistema operatiu Android.