ep instalacion de fibra optica en un edificio
EMBOU - Archivo

El Govern finança portar la banda ampla per fibra a prop de 400.000 llars i empreses de zones remotes i aïllades d'Espanya. Ha llançat la tercera convocatòria del programa UNICO Banda Ampla, que facilitarà el desplegament de la banda ampla ultraràpida a través de la fibra òptica.

Aquests ajuts permetran continuar avançant amb el desplegament de les infraestructures necessàries per garantir una connectivitat adequada al 100% de la població, contribuint a la universalització de la cobertura ultraràpida a tot el territori nacional. Un objectiu que va fixar el Govern a l'Agenda Espanya Digital per al 2025.

Aquesta nova convocatòria d'ajuts per portar la connexió a banda ampla mitjançant fibra òptica, s'afegeix a la posada en marxa del programa UNICO Demanda Rural que proveeix a través d'Hispasat, de connectivitat via satèl·lit a zones remotes i despoblades.

Aquesta edició del programa UNICO Banda Ampla, que dona continuïtat a les posades en marxa el 2021 i 2022, està dotada d'un pressupost de 150 milions d'euros i està destinada a universalitzar la cobertura de banda ampla ultraràpida via fibra com a eina de cohesió social en el marc del Pla de Recuperació.

Els operadors de telecomunicacions habilitats poden presentar les seves sol·licituds fins al proper 15 de setembre per a les zones identificades com a elegibles i publicades al portal d'ajudes del Ministeri, així com al BOE. Cadascuna de les zones de concurrència inclou uns objectius mínims de cobertura en unitats immobiliàries (llars i empreses).

contador