L'aeroport britànic de Gatwick ha reobert a les 7 hores d'aquest divendres després que dijous un sabotatge amb drons provoqués el caos als vols de centenars de passatgers, cosa que va portar a la suspensió d'aquests.

Aquesta ha estat la interrupció més greu a Gatwick, la segona més important a Gran Bretanya després el núvol de cendres volcàniques el 2010. Gatwick ha informat aquest divendres que les seves pistes ja estan obertes i que un nombre limitat d'avions estava programat per a la seva sortida i arribada.

"Les pistes de Gatwick estan actualment disponibles i un nombre limitat d'avions està programat per a la sortida i arribada", ha dit l'aeroport, segons informa Reuters.

"Gatwick continua aconsellant als passatgers que verifiquin l'estat del seu vol amb la seva aerolínia abans de venir a l'aeroport, ja que les sortides i arribades estaran subjectes a retards i cancel·lacions", ha afegit.

L'aeròdrom, situat als afores de Londres i pel qual passen més de 32 milions de persones l'any, tenia programats per avui 765 vols i s'esperaven 110.000 passatgers.

El caos va començar dimecres a la nit després que les 21:00 hores en observar-se la presència d'aquestes naus operades per control remot a les proximitats de la pista i tornessin a ser vistes dijous matí un incident qualificat de "deliberat" per la Policia britànica.

contador