ep premiogordo 71198 loteria navidad
ÁLEX ZEA

El guanyador del primer premi del Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal, popularment conegut com la grossa, podria viure entre 12 i 13 anys sense treballar si l'agraciat visqués en una ciutat gran espanyola com Madrid, Barcelona, ​​València, Bilbao o Sevilla.

Així ho explica el bufet Hedilla Advocats, que recorda que el primer premi d'aquest sorteig està dotat amb 400.000 euros al dècim (4 milions d'euros a la sèrie), és a dir, 322.000 euros, un cop deduït el 20% pel gravamen al qual està subjecte.

Davant la possibilitat de resultar premiat amb la grossa, el despatx aconsella mantenir el lloc de treball atès que, un resident d'una ciutat gran com Madrid, Barcelona, ​​València, Bilbao o Sevilla té una despesa mitjana al mes de 2.000 euros, és a dir, un total de 24.000 euros anuals a l'any. "Aquest premi, per tant, permetria viure sense treballar de 12 a 13 anys", afegeix.

En relació amb les inversions que es poden realitzar amb el premi, el bufet recomana realitzar inversions diversificades en assegurances, accions, fons d'inversió o béns immobiliaris. En el cas concret dels fons, el despatx aposta per invertir els diners en fons d'inversió de renda variable en mercats borsaris diferents, com Espanya, Amèrica i Àsia.

En aquest sentit, el fundador de la companyia, Miguel Hedilla i de Rojas, descarta la compra d'habitatge "davant una nova bombolla de preus". "Si voleu comprar-ne una per llogar-lo després, tingueu en compte que els ajuntaments de les grans ciutats van regular els preus del lloguer, de manera que potser no obtingueu el rendiment que creus. Us recomano considerar bé altres costos, com l'IBI, les plusvàlues, els impostos de Patrimoni, etc", subratlla.

Així mateix, el despatx apunta l'emprenedoria com a forma d'invertir els diners en cas de guanyar la loteria, però aclareix que és convenient apostar per negocis amb trajectòries consolidades abans de posar en marxa una empresa emergent o pensar en conceptes arriscats.

Finalment, recomana que si el guanyador opta per obrir el seu propi negoci, inverteixi en una empresa ja en actiu, com estancs, farmàcies o administracions de loteria, ja que en estar regulats per l'Estat, comptarien amb el seu suport. "Aquest tipus de negocis ofereixen una gran seguretat i estabilitat i ingressos recurrents", sosté.

Noticias relacionadas

contador