ep concentracionla plataforma kaleratzaeak stop desahucios
EUROPA PRESS

El Consell de Ministres ha aprovat un Reial decret llei de mesures urgents en l'àmbit econòmic que reforça la protecció a col·lectius vulnerables que es troben en risc de desnonament hipotecari.

Aquesta mesura prorroga quatre anys addicionals la suspensió dels llançaments per a deutors vulnerables, la qual cosa suposa que fins a 2024 cap persona en situació de vulnerabilitat podrà ser expulsada del seu domicili per impagament de la hipoteca.

Addicionalment, s'amplia el concepte de col·lectiu vulnerable, de manera que a més dels titulars de la hipoteca que estiguin en posició de desocupació o famílies amb algun membre amb discapacitat, en situació de dependència o majors de 60 anys, s'incloguin com a beneficiaris de la suspensió de llançaments les famílies monoparentals amb un sol fill.

A més, s'estableix que el nivell d'ingressos familiars màxim per acollir-se a aquesta mesura s'incrementarà en funció del nombre de fills.

El Reial decret llei modifica també la disposició addicional setena de la Llei de reestructuració i resolució d'entitats de crèdit, per adequar les causes de dissolució de la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (SAREB) a la seva naturalesa.

Aquesta modificació permetrà que la SAREB segueixi funcionant amb normalitat fins a la fi del seu mandat, al 2027, contribuint a la maximització del valor de la venda de la cartera d'actius que va rebre al 2012, així com d'altres iniciatives com l'execució d'un programa de promoció d'habitatge social, amb un parc habilitat de 10.000 habitatges per a finalitats socials.

Finalment, el Reial decret llei amplia els tipus d'entitats financeres que poden sol·licitar la seva transformació en bancs, incloent-hi societats de valors, entitats de pagament i entitats de diners electrònics, en línia amb altres Estats membres de la Unió Europea, la qual cosa millorarà la competitivitat de l'economia espanyola.

Noticias relacionadas

contador