ep archivo   pruebas de deteccion de covid 19
EUROPA PRESS/ MJL - Archivo

Si la setmana passada era Bloomberg que avisava, a través d'un article al qual citava pediatres nord-americans, que la tardor portarà una onada de nens amb l'afecció greu anomenada síndrome inflamatori multisistèmic infantil (MIS-C), provocada per la Covid, aquest dilluns és The Wall Street Journal que té en portada aquest tema.

Segons el diari, els hospitals del Sud i Oest Mitjà dels EUA, zones més reticents a la vacuna, han advertit que estan tractant més nens amb Covid-19 que mai i s'estan preparant perquè es produeixin onades pitjors.

WSJ recull que els casos s'han disparat durant les últimes sis setmanes a mesura que la variant delta es propaga principalment entre persones no vacunades. Els experts en salut pública afirmen que això està provocant que hi hagi més nens malalts als llocs en què la variant es propaga a la comunitat.

Els nens menors de 12 anys encara no poden ser vacunats, i les taxes de vacunació dels que tenen entre 12 i 17 anys segueixen sent relativament baixes, segons les dades recopilades per l'Acadèmia Americana de Pediatria. Tot i que els nens són molt menys propensos que els adults a desenvolupar Covid-19 greu o morir a causa del virus, les dades recents del Departament de Salut i Serveis Humans mostren que les hospitalitzacions pediàtriques per la Covid-19 estan al punt més alt des que l'agència va començar a fer un seguiment l'any passat, impulsades pels Estats que han estat colpejats fortament per la variant delta.

Els hospitals infantils s'estan preparant per rebre encara més casos amb la reobertura de les escoles, afegeix WSJ, en línia amb el que publicava la setmana passada Bloomberg. Així, estan contractant més personal d'infermeria, modificant els protocols d'alta, accelerant la neteja de les habitacions, elaborant plans de contingència per ampliar la capacitat de llits i preparant el personal per un augment de la síndrome inflamatori multisistèmic a nens, o MIS-C.

La síndrome inflamatori multisistèmic infantil, una malaltia rara que pot aparèixer diverses setmanes després de la infecció per Covid-19, pot provocar danys en els òrgans o fins i tot la mort si no es diagnostica i tracta adequadament.

Noticias relacionadas

contador