ep la presidenta de la comunidad de madrid isabel diaz ayuso conversa con el vicepresidente de la
Pool

La màscara ja és obligatòria a pràcticament totes les CCAA d'Espanya, fins i tot encara si és possible mantenir la distància interpersonal d'1,5 metres en espais oberts. Les úniques que de moment han evitat imposar aquesta mesura són Madrid i Canàries.

Els nous positius continuen augmentant i precipitant les comunitats a recuperar restriccions o incrementar la severitat de les actuals.

Només a Catalunya ja s'hi han comptabilitzat 2.170 contagis durant aquest cap de setmana, especialment a Barcelona i la seva àrea metropolitana. El Govern de Torra ha decidit moure fitxa i ha anunciat mesures com ara la prohibició de reunions de més de 10 persones o l'aforament d'obres i restaurants, que han entrat en vigor el dissabte.

Tornant al cas de Canàries, les illes segueixen sense imposar l'ús de la màscara, però ha reforçat la seguretat i anunciat multes de 100 euros per a aquells que no respectin les restriccions a les zones acordades. Amb 55 nous positius aquest cap de setmana, són més de 100 els casos actius a l'arxipèlag.

A la capital espanyola tampoc no s'hi ha decretat l'ús obligatori de màscares, encara que no es descarta arribar a imposar-ho. En qualsevol cas, Madrid es troba entre les comunitats que menys nous positius ha registrat, amb quatre contagis.

Noticias relacionadas

contador