ep coronavirus recurso
ALACHUA COUNTY/FLICKR - Archivo

Suècia ha anunciat que revisarà la seva estratègia per controlar la Covid-19 després que la taxa de mortalitat a les llars d'atenció a ancians s'hagi disparat.

El govern del primer ministre, Stefan Lofven, planeja gastar prop de 2.200 milions de corones (207 milions d'euros) en augmentar el personal per ajudar a protegir als ciutadans de més edat del país. Uns 2.000 milions de corones més es destinaran a compensar les autoritats locals pels costos addicionals en què han incorregut per fer front a la pandèmia, segons anunci l'Executiu aquest dimarts, informa Bloomberg.

Com ha ocorregut a d'altres llocs, les morts relacionades amb la Covid-19 de Suècia han afectat desproporcionadament els ancians. No obstant això, els crítics sostenen que moltes d'aquestes morts podrien haver-se evitat si les autoritats haguessin adopteu més mesures per centrar l'atenció en aquest grup demogràfic més vulnerable.

A principis d'aquest mes, Suècia va dir que la Fiscalia havia iniciat una investigació sobre l'alta taxa de mortalitat en un centre d'atenció d'ancians. La meitat dels majors de 70 anys que han mort a causa del Covid-19 a Suècia vivien en residències, segons les estadístiques nacionals de finals d'abril. Fins aquest dilluns, el país havia registrat 3.256 morts relacionades amb la Covid-19.

Noticias relacionadas

contador