ep la ministra de sanidad carolina darias durante una rueda de prensa tras la reunion del consejo
EUROPA PRESS/R.Rubio.POOL - Europa Press

Sanitat fa marxa enrere. El departament ara dirigit per Carolina Darias ha acordat amb les CCAA que matisarà i revisarà l'ús de la màscara tan sols un dia després de fer-la obligatòria fins i tot en espais públics on es pugui mantenir una distància de seguretat.

Així ho ha anunciat la pròpia Darias després del Consell Interterritorial de Salut celebrat a Valladolid, en una decisió que clarament contradiu la qu es va publicar al BOE aquest dimarts.

Per a Darias és vital debatre aquesta qüestió perquè es compleixi de manera harmònica entre totes les comunitats, i espera que s'apliqui aquesta nova llei de la forma "més normalitzada i contextualitzada possible" després de ser degudament "debatuda i analitzada".

La primera comunitat díscola ha estat Balears el seu govern del qual ha decidit que les màscares no seran obligatòries en espais naturals, incloent-hi platges i piscines, sempre que es respecti la distància de seguretat. Per això, ha acordat signar una instrucció.

Segons explica la consellera de salut balear, Patricia Gómez: “Hi ha una frase en la llei estatal que indica ‘conformement a les autoritats sanitàries’. Els serveis jurídics entenen que la nostra normativa no es veu superada per l'estatal i es mantenen en vigor les nostres mesures”.

Noticias relacionadas

contador