cbrusia vacuna 2309

La vacuna russa Sputnik V va mostrar, 42 dies després de la primera dosi, una eficàcia de més del 95%, segons han informat aquest dimarts en un comunicat el Centre Gamaleya i el Fons d'Inversions Directes de Rússia (FIDR). A més, la dosi costarà menys de 10 dòlars.

L'eficàcia de la vacuna russa després de 28 dies és del 91,4%, segons les dades preliminars de la segona anàlisi.

Les anàlisis clíniques van mostrar, per a una eficàcia del 91,4%, un total de 39 infectats, entre els quals figuren els voluntaris que van rebre placebo (31) i els que, d'altra banda, van rebre la vacuna (8).

En total, 14.095 voluntaris van rebre la vacuna i 4.699, el placebo, segons la nota oficial.

40.000 són els voluntaris que participen en la fase 3 actualment, dels quals més de 22.000 van ser injectats amb la primera dosi i 19.000 van rebre les dues, primera i segona.

Els experts russos no han detectat durant l'anàlisi reaccions adverses "imprevistes" a la vacuna entre els voluntaris.

L'FIDR va destacar que el preu, menys de 10 dòlars per a una dosi, és dues vegades menor que les vacunes que utilitzen mRMA, és a dir, les nord-americanes Moderna i Pfizer.

A més, Rússia ha llançat ja la producció de la vacuna deshidratada, segons la tecnologia de liofilització, cosa que facilitarà notablement el seu transport a mercats internacionals, incloent-hi regions de difícil accés i altres amb climes tropicals.

La primera partida de la Sputnik V per al mercat exterior arribarà als clients el gener de 2021 sobre la base dels acords ja subscrits amb socis estrangers.

Noticias relacionadas

contador