ep un enfermero prepara una vacuna antes de inyectarsela a un trabajador sanitario en las
Eduardo Parra - Europa Press

Rússia ha anunciat aquest diumenge el registre de la seva vacuna d'una sola dosi, encarada al mercat exterior, Sputnik Light, que consisteix en només una injecció, a diferència de Sputnik V, del Centre Gamaleya, que requereix dues injeccions amb un parèntesi de 21 dies.

"Sputnik V ja va presentar la sol·licitud de registre urgent a Rússia i altres països de la seva vacuna d'una sola dosi Sputnik Light", han informat avui els productors en compte oficial del fàrmac de Twitter i han afegit que "surt al món el març" .Les autoritats moscovites han informat de la vigília de l'inici de la tercera fase de proves clíniques d'aquest fàrmac, informa Infobae.

El director del Gamaleya, Aleksandr Gintsburg, va explicar que la seguretat de la vacuna d'una sola dosi està "demostrada", però la seva eficàcia per al seu ús entre la gent gran encara ha de ser estudiada. En la seva opinió, Sputnik Light servirà per reduir la mortalitat en situacions en què és impossible inocular les dues dosis necessàries per reforçar la immunitat.

Noticias relacionadas

contador