coronavirus madrid portada

A partir de les 22 hores d'aquest divendres, moment en el qual entraran en vigor les restriccions a les zones afectades de la Comunitat de Madrid deixaran d'estar restringits els moviments dins de les àrees bàsiques de salut i, per tant, les limitacions de moviment a les quals obligava.

D'aquesta manera, l'ordre donada pel Ministeri de Sanitat anul·la l'anterior de la Comunitat de Madrid en els districtes confinats: "S'amplia la mobilitat, aquesta ordre és fins i tot més laxa, és incomprensible", ha assegurat el conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero.

Les restriccions afecten a Madrid capital, Alcalá de Henares, Alcobendas, Alcorcón, Fuenlabrada, Getafe, Leganés, Móstoles, Parla i Torrejón de Ardoz. L'Executiu autonòmic manté les restriccions a la zona de Reyes Católicos, a San Sebastián de los Reyes, i en la de Humanes, no contemplades a l'Ordre Ministerial. A més, han "desaconsellat a la població en general tota activitat que no sigui imprescindible".

Això si, els controls als municipis de Madrid amb restriccions seran informatius fins a ratificar-ho l'autoritat judicial.

Així, des d'aquesta nit la mobilitat quedarà restringida excepte per l'assistència a centres, serveis i establiments sanitaris, per al compliment d'obligacions laborals, professionals, empresarials o legals i per a l'assistència a centres universitaris, docents i educatius, incloses les escoles d'educació infantil. El retorn al lloc de residència habitual, l'assistència i atenció a gent gran, menors, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables o el desplaçament a entitats financeres i d'assegurances que no puguin ajornar-se, són algunes excepcions a les restriccions de mobilitat.

D'altra banda, es fixa en un terç l'aforament màxim als llocs de culte. Per a les vetlles, el límit queda fixat a 15 persones a l'aire lliure i 10 en espai tancat, siguin o no convivents. Per als crematoris o els enterraments, el màxim queda en 15.

Quant a l'hostaleria, l'aforament màxim serà del 50% en espais interiors i del 60% en espais exteriors. Es prohibeix el consum en barra, es fixa l'horari de tancament a les 23.00 hores i s'estableix un màxim de sis persones per taula. En els locals comercials l'aforament màxim serà del cinquanta per cent i l'hora de tancament no superarà les 22.00 hores.

A més, les agrupacions es limiten a sis persones, excepte en cas que siguin convivents. Per carretera, es permet circular per Madrid sempre que l'origen i destinació sigui fora del municipi. Finalment, els parcs públics romandran oberts.

Noticias relacionadas

contador