ep pfizer 20190606133810
EUROPA PRESS - Archivo

Pfizer ha anunciat que subministrarà als EUA 100 milions de dosis de la vacuna contra la COVID-19 que ha elaborat juntament amb el seu soci alemany BioNTech per a juliol de 2021. El laboratori nord-americà s'eleva així el nombre de dosis que lliurarà al país fins als 200 milions, cosa que permetrà vacunar 100 milions de persones.

En concret, l'acord assolit amb els EUA preveu que Pfizer i BioNTech lliurin almenys 70 milions de dosis per al 30 de juny, i la resta dels 100 milions addicionals previstos, és a dir, 30 milions, es lliuraran com a molt tard el 31 de juliol, ha anunciat el fabricant de medicaments nord-americà, segons recull Reuters.

Això eleva el nombre total de dosi a 200 milions per un preu total gairebé de 4.000 milions de dòlars. El Govern també té l'opció d'adquirir fins a 400 milions de dosis addicionals de la vacuna.

"Aquesta nova compra pot donar als nord-americans encara més confiança que tindrem suficient subministrament per vacunar tots els que ho desitgin per a juny de 2021", va dir el secretari de el Departament de Salut i Serveis Humans dels EUA, Alex Atzar, en un comunicat.

Més de 600.000 nord-americans han rebut les seves primeres dosis de la vacuna fins aquest passat dilluns, segons els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC). Fins ara, la primera onada de vacunes s'ha dirigit a treballadors de la salut i residents de residències de gent gran, així com a alguns alts funcionaris del Govern.

Noticias relacionadas

contador