cbvacuna pfizer

La farmacèutica Pfizer ha retallat a la meitat el nombre de dosis de la seva vacuna contra la COVID-19 que espera fabricar i distribuir fins al final de l'any a causa de problemes amb la posada a punt de la cadena de subministrament.

Al principi, Pfizer va pronosticar distribuir 100 milions de dosis de la seva vacuna contra el coronavirus, autoritzada ja al Regne Unit i a l'espera d'una imminent autorització als Estats Units i Europa, però ara només es compromet a produir 50 milions abans que acabi l'any.

Els reptes en la cadena de subministrament han jugat un paper fonamental en la seva decisió de retallar l'objectiu. La vacuna de Pfizer es basa en un règim de dues dosis, és a dir 50 milions de dosis són suficients per inocular 25 milions de persones. Una portaveu de l'empresa va dir a The Wall Street Journal que "ampliar l'escala de la cadena de subministrament de material ha trigat més del que s'esperava".

El diari va informar que una persona anònima directament involucrada en el desenvolupament de la vacuna va assegurar que "alguns dels primers lots no van complir amb els estàndards", cosa que va provocar retards en la producció.

Pfizer va caure un 1,7% durant la passada jornada després de conèixer aquesta previsió.

Noticias relacionadas

contador