pfizer releve sa prevision de ventes du vaccin anti covid 19 pour 2021

Pfizer i Moderna han anunciat la pujada de preu de les seves vacunes a la Unió Europea (UE) recolzant-se en l'eficàcia demostrada del seu preparat contra la Covid-19.

  • 63,93$
  • 0,46%

La nord-americana i la seva aliada alemanya, BioNTech han elevat el preu en un 25% i, Moderna, en un 10%. Com informa el Financial Times, Pfizer ja va renegociar els seus preus amb Europa al passat mes de maig, i ara ha estat el torn de Moderna.

Amb aquest alça de preus en ment, el preparat de Pfizer passa a costar 19,50 euros, en lloc dels 15, 50 euros anteriors. A més, el de Moderna 'salta' des dels 19 fins als 25,50 euros. La pujada coincideix amb un moment en què Europa lluita amb els problemes de subministrament de la vacuna i la incertesa pels efectes secundaris d'AstraZeneca.

L'FT recorda també que, segons l'acord signat entre Europa, Pfizer i Moderna, ambdues farmacèutiques han d'assegurar la venda de fins a les 2.100 milions d'injeccions fins als 2023.

A més, en el cas de Pfizer ja es comença a parlar de la necessitat d'una tercera dosi de reforç contra el virus i les seves variants, que estaria reforçant encara més els seus comptes. A l'altre costat, l'alternativa són els preparats d'AstraZeneca i Johnson & Johnson, més econòmiques, però amb una eficàcia més en dubte.

Noticias relacionadas

contador