pfizer va developper de nouveaux vaccins en utilisant l arn messager rapporte le wsj

Pfizer i BioNTech han anunciat que buscaran l'aprovació total dels reguladors dels Estats Units per a una dosi de reforç de la seva vacuna contra la Covid-19 per a persones majors de 16 anys, segons informa Bloomberg.

Aquest dimecres, les empreses van informar que havien iniciat una sol·licitud de llicència sanitària amb l'Administració d'Aliments i Medicaments (FDA, per les sigles en anglès) per a una tercera dosi de reforç. Pfizer i BioNTech van dir que tenen la intenció de completar la presentació de la sol·licitud per al final de la setmana, cosa que els aproparia un pas més a l'autorització per a la dosi addicional.

A principis d'aquesta setmana, la vacuna Pfizer-BioNTech es va convertir en la primera a rebre una aprovació formal dels reguladors dels EUA per a persones de 16 anys en endavant. Les vacunes fabricades per Moderna Inc. i Johnson & Johnson estan disponibles sota autoritzacions d'ús d'emergència, una autorització temporal atorgada enmig de la crisi de salut pública.

Un assaig en etapa tardana de 306 participants d'entre 18 i 55 anys va mostrar que la dosi de reforç administrada entre 4,8 i 8 mesos després del règim de dues dosis triplicarà amb escreix els nivells d'anticossos protectors contra la soca original del coronavirus, van dir les empreses aquest dimecres. La tercera dosi també va demostrar un perfil de seguretat i tolerabilitat favorable, segons les companyies, que enviaran dades a una revista revisada per parells.

Algunes persones immunodeprimides ja han rebut autorització d'emergència per rebre una tercera dosi de la vacuna de la Covid-19. L'Administració de Biden ha dit que vol començar a aplicar una dosi de reforç a més nord-americans a partir del pròxim mes.

Noticias relacionadas

contador