pfizer vacuna coronavirus portada

La farmacèutica Pfizer ha anunciat que estudiarà la possibilitat d'injectar una tercera dosi a les persones vacunades per intentar reforçar la protecció davant les soques més agressives del coronavirus. Aquest assaig se suma a les proves que la companyia ha començat amb una versió modificada de la seva vacuna, pensada contra la variant sud-africana.

El director executiu de la farmacèutica, Albert Bourla, ha assegurat a la cadena NBC que amb aquesta tercera dosi es podria reforçar la resposta dels anticossos entre 10 i 20 vegades. Aquest nou estudi es dirigirà a dos grups d'edat, les persones entre 65 i 85 anys i les compreses entre 18 i 55 i seran elegides del grup que ja va participar en els primers assajos duts a terme per la farmacèutica Pfizer en cooperació amb BioNTech.

Les proves de la companyia van arrencar al maig de 2020 i van consistir en l'aplicació de dues injeccions amb tres setmanes de diferència. La tercera dosi s'injectarà coincidint amb el primer aniversari de la primera dosi, és a dir, el proper maig.

Bourla ha indicat que a l'igual que la gent es vacuna anualment contra la grip, ho haurà de fer contra la Covid-19. "Cada any, hauràs d'anar i rebre la teva dosi per estar protegit", ha dit.

Segons un informe publicat el passat 18 de febrer a la revista New England Journal of Medicine (NEJM), la vacuna de la companyia Pfizer produeix una reacció afeblida a la variant sud-africana del coronavirus, coneguda com B.1.351, però tot i així sembla suficient per neutralitzar el virus. No obstant això, l'equip investigador de l'Escola de Medicina de la Universitat de Texas, a Galveston, que va portar a terme l'estudi, ha advertit que aquest té limitacions, incloent-hi una "falta d'examen sistemàtic de les mutacions individuals i el potencial de les mutacions per alterar l'efecte neutralitzador".

Noticias relacionadas

contador