coronavirus-l-oms-prudente-face-au-traitement-au-plasma

El fàrmac Remdesivir no té efectes substancials en la supervivència dels pacients amb Covid-19, va concloure un assaig clínic realitzat per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i publicat aquest dijous.

La notícia representa un cop molt dur contra la teràpia, que era considerada útil per a tractar la malaltia.

Els resultats es desprenen del molt esperat assaig Solidarity, que va estudiar els efectes del Remdesivir i altres tres possibles fàrmacs en 11.266 pacients hospitalitzats a nivell gobal. L'estudi va determinar que cap d'ells “va afectar substancialment la mortalitat” o va reduir la necessitat de connectar als pacients a respiradors artificials, informa Reuters.

“Aquests còctels de remdesivir, hidroxicloroquina, lopinavir i interferó van semblar tenir poc efecte sobre la mortalitat hospitalària”, van dir els investigadors a les conclusions de l'estudi.

A més, l'assaig de l'OMS va mostrar que els medicaments tenien poc efecte sobre el temps que els pacients romanien a l'hospital.

Els investigadors de l'OMS van dir que l'estudi va ser dissenyat principalment per a avaluar l'impacte en la mortalitat hospitalària, i que encara no ha estat revisat per iguals.

Remdesivir va ser un dels medicaments amb els quals va ser tractat el president dels Estats Units, Donald Trump, després de donar positiu en la prova de Covid-19 el primer d'octubre.

Va ser desenvolupat per la farmacèutica estatunidenca Gilead Sciences, inicialment com un medicament per tractar l'ébola. Va rebre l'aprovació parcial per al seu ús en pacients amb el nou coronavirus als EUA I la Unió Europea després que un assaig realitzat pels Instituts Nacionals de Salut dels EUA realitzat a l'abril mostrés que reduïa el temps de recuperació de 15 a 11 dies.

Noticias relacionadas

contador