ep el director general de la organizacion mundial de la salud oms tedros adhanom ghebreyesus durante
OMS

Tedros Ghebreyesus, director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), ha comentat que "Europa s'ha convertit ara en l'epicentre de la malaltia, amb més casos reportats i més morts que la resta del món combinat, la Xina a part. Es reporten ara més casos cada dia que no es van reportar a la Xina a l'apogeu de la seva epidèmia".

"Més de 132.000 casos de Covid-19 ara han estat reportats a l'OMS, de 123 països i territoris i 5.000 persones han perdut la vida", ha confirmat l'OMS. "Els líders socials, polítics i religiosos han d'exercir ara un paper fonamental, tenen una obligació moral de combatre aquest virus", ha afegit Ghebreyesus.

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat aquesta tarda que declara l'estat d'alarma, una situació que comença demà i que durarà els pròxims 15 dies. És la segona vegada que es produeix aquesta situació a Espanya, l'anterior va ser el 2010, en plena vaga dels controladors aeris.

"Per protegir-nos contra el virus, cal respondre a l'emergència social i econòmica amb contundència", ha afirmat Sánchez. La setmana vinent s'espera que hi hagi a Espanya unes 10.000 persones afectades pel nou coronavirus, del qual ara com ara s'han recontado més de 4.000 casos i 120 morts.

Noticias relacionadas

contador