omicroncb11

La variant òmicron s'està estenent "ràpidament" per Itàlia i "es convertirà en dominant ben aviat", ha declarat el president de l'Institut Nacional de Salut italià (ISS) Silvio Brusaferro. Les declaracions de Brusaferro, recollides per Reuters, s'han conegut després de la publicació d'un estudi sobre la transmissió de la nova variant pel país italià.

L'anàlisi ha recollit 2.000 casos de 18 regions. De moment, la nova variant s'ha detectat en el 28% dels casos, enfront del 0,19% detectat en una anàlisi del 6 de desembre. L'ISS ha anunciat que el 29 de desembre i el 3 de gener es publicaran noves dades.

"Encara que els resultats encara són preliminars, l'estimació confirma la gran velocitat de difusió de la variant", ha declarat Brusaferro. S'espera que aquest dijous a la tarda, l'Executiu es reuneixi per decidir noves mesures per fer front a la pandèmia.

Itàlia ha notificat 146 morts relacionades amb la Covid dimecres, davant de les 153 del dia anterior, i el nombre de casos ha augmentat de 30.798 a 36.293. Tot i això, la incidència és molt inferior al d'altres països europeus, com la Gran Bretanya i Alemanya.

Noticias relacionadas

contador