ep un enfermero prepara una vacuna antes de inyectarsela a un trabajador sanitario en las 20210114171904
Eduardo Parra - Europa Press

Alguns estudis preliminars suggereixen que les persones que ja han passat la Covid-19 poden necessitar només una dosi de la vacuna per aconseguir la immunitat completa. Amb això en ment, el Ministeri de Sanitat estudia retardar fins a sis mesos la vacunació del personal sanitari i essencial menor de 55 anys que ja hagi superat la malaltia.

Així queda establert a l'última actualització del pla de vacunació governamental, amb data de 21 de gener, al qual es pot accedir des del web del mateix ministeri.

Des de Sanitat afegeixen que aquesta recomanació es porta a terme "tenint en compte la situació actual de disponibilitat de dosi i l'evidència que continua apareixent en relació a la durada de la immunitat després de la infecció". L'objectiu és el mateix que el de la Unió Europea (UE): la immunitat col·lectiva (almenys en un 70% de la població) abans de la tardor.

Aquesta mesura pot ajudar a esmorteir l'escassetat de dosi, i equips d'investigadors com els del Departament de Microbiologia de l'Escola Icahn de l'Hospital Mont Sinaí de Nova York ja deixen caure la possibilitat que aquest tipus de persones pugui necessitar només una injecció per aconseguir l'objectiu.

En persones d'edat superior a aquests 55 anys, Sanitat seguirà administrant la vacuna en les mateixes condicions i terminis, sense tenir en compte si tenen o no factors de risc o si han passat ja o no la malaltia amb anterioritat.

contador