ep archivo - la ministra de industria comercio y turismo reyes maroto
MINISTERIO DE INDUSTRIA, COMERCIO Y TURISMO

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, s'ha mostrat optimista aquest dimarts sobre el certificat digital de la UE, també conegut com a passaport de vacunació, en considerar que permetrà una major obertura aquest estiu.

En una entrevista al RNE recollida per Efe, Maroto ha indicat que el passaport digital, previst per a la seva aplicació al juliol, ajudarà a estar "més segurs", ja que facilitarà la mobilitat dels quals estiguin vacunats, atès que vacunar-se no és obligatori.

"Els viatgers volen venir a Espanya, perquè la pandèmia no ha deteriorat la nostra marca" ha assenyalat la ministra després d'haver analitzat la reputació d'Espanya com a destinació turística després de la pandèmia.

Potser "no serà l'estiu que tots volem", ha dit Maroto. "Ens estem preparant per rebre els turistes amb l'inici dels viatges de manera gradual", ha subratllat.

D'acord amb el vicepresident de la Comissió Europea, Margaritis Schinas, el 70% de la població de la Unió Europea (UE) podria estar vacunat contra el coronavirus pel 14 de juliol, malgrat els retards i problemes de subministrament amb la farmacèutica AstraZeneca.

D'aquesta manera, a l'estiu hi haurà ja un percentatge de vacunacions elevat, al qual caldrà sumar aquest passaport, una eina també prevista per a la seva disponibilitat al juliol.

També s'ha referit a la posada en marxa de corredors turístics segurs, com ja es va fer l'any passat, cosa que "no serà necessari amb l'eina del certificat digital", que és el que permetrà reduir les limitacions a la mobilitat.

Noticias relacionadas

contador