ep grifols presenta noves dadesleficciaseu assaig clinic per tractar lalzheimer
GRIFOLS - Archivo

Madrid 'passa' dels test de Grifols. La capital no es troba entre les set comunitats autònomes que, de moment, han realitzat un encàrrec a la biofarmacéutica catalana. Així ho han assegurat a aquest mitjà fonts pròximes a la pròpia companyia.

  • 9,85€
  • 4,72%

El Govern ha delegat en les CCAA la tasca d'encarregar els test que necessitin a companyies com Grifols, per complir amb la promesa que el país confiaria en fabricants nacionals a l'hora de proveir-se contra el coronavirus.

Fonts pròximes a la biofarmacéutica informen a Bolsamanía que, fins ara, només set comunitats han realitzat alguna comanda: Catalunya, Extremadura, Canàries, Múrcia, Castella i Lleó, Andalusia i Aragó. La resta encara no s'ha pronunciat, encara que asseguren que "d'altres ja han mostrat interès".

Per quantitats, reconeixen que "varien d'una comunitat a una altra", encara que la xifra total aproximada és d'uns 500.000 test en total.

A la pregunta de si logísticament seria possible que hi hagués un test per a cada ciutadà de l'estat (en referència a les polèmiques declaracions del ministre Salvador Illa), la companyia omet fer comentaris, però promet que, en cas d'existir la demanda, tenen la capacitat per subministrar un milió d'aquests test ultrasensibles a la setmana.

Des de Grifols han afirmat que, malgrat poder llançar el seu test a d'altres països de la UE, ja que disposen de la marca CE, "des del principi la prioritat de la companyia ha estat Espanya".

1,5 MILIONS JA ESTAN A DISPOSICIÓ DEL GOVERN

Grifols va anunciar aquest dimarts aquests test moleculars ultrasensibles per detectar casos de coronavirus en tres hores i mitja. Es poden ajuntar fins a 16 mostres en un sol vial i es duu a terme l'anomenat "pool testing". En cas de positiu, es va garbellant fins que s'identifica el positiu. Aquest acostament a la malaltia permet testar de manera ràpida i eficient a més part de la població.

Aquest mateix dia, la companyia avançava a l'agència Efe que posava 1,5 milions d'aquests test a la disposició del Govern a partir de la setmana vinent. Els equips utilitzats per la catalana compten amb capacitat per analitzar més de 1.000 mostres diàries per instrument.

“Disposar de la suficient capacitat de testatge molecular és crític per ajudar a controlar aquesta pandèmia, i tenir un test amb alta sensibilitat per a abordar una possible estratègia de ‘pooling’ és, sens dubte, un factor diferencial que ho podria fer factible”, afirmava Victor Grifols.

Noticias relacionadas

contador